Przepis na pierogi z kapustą i grzybami poleca przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich Renata Torzyńska.
Ciasto na pierogi:
- 1 kg mąki,
- 1 jajko,
- 0,5 l ciepłej wody.
Składniki połączyć i przykryć miseczkę, aby ciasto odpoczęło.
Farsz na pierogi:
- 1 kg grzybów leśnych lub pieczarek,
- 1 kg kiszonej kapusty,
- 1 cebula,
- pieprz czarny, sól, papryka ostra, pieprz ziołowy.
Kapustę kiszoną ugotować. Na patelni usmażyć cebulę i pieczarki. Składniki i przyprawy połączyć ze sobą.
Wspieranie kuchni lokalnej jest jednym z priorytetów Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Robert Telus docenia wyjątkowość kuchni powiatu kutnowskiego i działa na rzecz lokalnych firm oraz organizacji.
Partnerem Kampanii Promującej Smaki Regionu Łódzkiego jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- "To liczba hańby Donalda Tuska". Prawo i Sprawiedliwość opublikowało najnowszy spot
- Lista imion zakazanych w Polsce! Urzędnik nie pozwoli ci tak nazwać dziecka!
- Horror w parku narodowym. Niedźwiedź zabił małżeństwo i ich psa
- Zamach terrorystyczny w Ankarze. W odwecie Turcja bombarduje kurdyjskich rebeliantów