18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ryż z rodzynkami na bulionie

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Ryż z rodzynkami na bulionie
Ryż z rodzynkami na bulionie kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com
Doskonały dodatek do duszonego kurczaka. W zasadzie taki ryż jest tak smaczny , że mogła bym go jeść samego.

Ryż z rodzynkami na bulionie

Podaję taki ryż wtedy kiedy gotuję kawałek kurczaka w małej ilości wody ( tyle by starczyło jej potem na sos i do podlania ryżu). Warunkiem jest, że kurczak jest bez zbędnych dodatków a tylko w kremowym sosie ( cytrynowy, potrawkowy, holenderski, śmietanowy).

Czas : 45 minut

Składniki:
10 dag ryżu naturalnego
2 łyżki masła
1 łyżka oleju z pestek winogron
2 szklanki bulionu drobiowego
3 dag rodzynek
szczypta pieprzu kolorowego grubo mielonego
3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Przygotowanie
Rozgrzać w garnku o grubym dnie masło z olejem w rondlu .Oprószyć pieprzem.
Wsypać ryż i smażyć kilka minut mieszając.
Zalać bulionem.
Dorzucić rodzynki .
Gotować aż ryż wchłonie całkowicie bulion ( od czasu do czasu zamieszać ).Dosypać natkę i wymieszać.
Przykryć i zostawić na 10 minut.

**źródło:

kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

**

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na przemysl.naszemiasto.pl Nasze Miasto