Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week. Swój udział zgłosiło aż 30 restauracji ze Szczecinia

red. NASZ PATRONAT
Wydarzenie potrwa od 16 do 31 października. Na gości czeka aż 60 menu w cenach obniżonych o połowę. Oto jak organizatorzy zaplanowali przebieg festiwalu.

Na pięciolecie ogólnopolskiego festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week namawia do dojrzałej, świadomej i pełnej szacunku miłości do jedzenia. Jesienna edycja festiwalu odbędzie się w rekordowych 15 regionach, czyli w ponad 40 miastach, w tym w Szczecinie, pod hasłem #KochajJedzenie.

ZOBACZ TEŻ:

Ubiegła edycja Restaurant Week przyciągnęła 93 tysiące gości w całym kraju. Towarzyszyła jej szeroka kampania społeczna #SzanujJedzenie o wielomilionowym zasięgu. Druga odsłona kampanii dedykowanej promocji zero-waste pod hasłem #KochajJedzenie rozpoczyna się właśnie wraz z kolejną edycją Restaurant Week. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu, uczestniczący w festiwalu goście wspierają niemarnowanie żywności w restauracjach. Restauracje, znając liczbę gości i ich menu, kupują dokładnie tyle składników, ile potrzeba.

Rezerwacje stolików już trwają. Tradycyjnie za trzydaniowe menu i festiwalowy koktajl zapłacimy 49 zł. Wybierać można spośród 30 szczecińskich restauracji. Można tu wymienić: Niebo, Kisiel, Atrium, Bananową Szklarnię czy Novo2. W tegorocznej ofercie jest aż 60 menu.

ZOBACZ TEŻ:

[g]7353335[/g]

- Zachęcamy do dojrzałej miłości do jedzenia, a więc opartej nie tylko na przyjemności, ale też na szacunku i codziennej dbałości o wpływ naszych zwyczajów żywieniowych na środowisko. Nieracjonalne gospodarowanie jedzenie odpowiada bowiem za nawet 1/3 problemów klimatycznych świata - podkreśla Maciek Żakowski, współorganizator.

Podobnie jak w poprzednich edycjach w trakcie trwania wydarzenia będą odbywać się liczne konkursy z nagrodami. W głównym konkursie fotograficznym wygrać można rejs LOT-em do Włoch, nocleg w Casa Maria Luigia Massimo Bottury oraz kolację w Osteria Francescana, wielokrotnie nagradzanej jako najlepsza restauracja świata. W konkursie recenzenckim natomiast do wygrania jest bezpośredni rejs LOT-em do Indii. Konkursowe instrukcje oczekiwać będą na festiwalowych stolikach.

Jesienna edycja Restaurant Week to także czas podsumowań. W okresie pięciu lat festiwal urósł do miana największego i najpopularniejszego wydarzenia kulinarnego w kraju. Rezerwacje wraz ze szczegółami dostępne na stronie restaurantweek.pl

[g]3699468[/g]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto