Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepisy na grilla. Wskazówki, porady, pomysły na smakowite potrawy

Redakcja
Nadszedł czas na wielkie grillowanie! Piękna pogoda, słoneczko albo przyjemny wieczór sprzyjają rodzinnym spotkaniom na działce i wypoczynku na świeżym powietrzu. Przymierzając się jednak do gotowania w plenerze pamiętajmy o kilku cennych wskazówkach, dzięki którym nasze potrawy będą zdrowe i po prostu pyszne. - Ze wspólnym rodzinnym gotowaniem i biesiadowaniem łączy się wiele moich wspomnień z dzieciństwa – przyznaje Siba Mtongana, prowadząca programy „Przy stole Siby” i „Szybkie uczty Siby”. - Gotowanie może być zabawą, poza tym jest to coś, co nas do siebie zbliża. Wspólne posiłki dostarczają wspaniałych wrażeń i wspomnień, które towarzyszą nam przez lata. Te same doświadczenia chcę dzielić z moją rodziną. Zachęcam do wspólnego gotowania, pieczenia ciast z mamą. To wspaniałe! – dodaje kucharka.
Jak więc gotować, żeby wyszło dobrze, a wspólna zabawa nie zamieniła się w koszmar?

Pamiętajmy, że na grilla nadaje się praktycznie każda żywność. Możemy przyrządzać mięso, ryby, owoce morza, warzywa, a nawet słodkie owoce.  Komponując dobry posiłek trzeba pamiętać o kilku prostych zasadach.

Czytaj też: Gdzie na grilla w Warszawie? Sprawdzamy popularne miejscówki [PRZEGLĄD]
Nadszedł czas na wielkie grillowanie! Piękna pogoda, słoneczko albo przyjemny wieczór sprzyjają rodzinnym spotkaniom na działce i wypoczynku na świeżym powietrzu. Przymierzając się jednak do gotowania w plenerze pamiętajmy o kilku cennych wskazówkach, dzięki którym nasze potrawy będą zdrowe i po prostu pyszne. - Ze wspólnym rodzinnym gotowaniem i biesiadowaniem łączy się wiele moich wspomnień z dzieciństwa – przyznaje Siba Mtongana, prowadząca programy „Przy stole Siby” i „Szybkie uczty Siby”. - Gotowanie może być zabawą, poza tym jest to coś, co nas do siebie zbliża. Wspólne posiłki dostarczają wspaniałych wrażeń i wspomnień, które towarzyszą nam przez lata. Te same doświadczenia chcę dzielić z moją rodziną. Zachęcam do wspólnego gotowania, pieczenia ciast z mamą. To wspaniałe! – dodaje kucharka. Jak więc gotować, żeby wyszło dobrze, a wspólna zabawa nie zamieniła się w koszmar? Pamiętajmy, że na grilla nadaje się praktycznie każda żywność. Możemy przyrządzać mięso, ryby, owoce morza, warzywa, a nawet słodkie owoce. Komponując dobry posiłek trzeba pamiętać o kilku prostych zasadach. Czytaj też: Gdzie na grilla w Warszawie? Sprawdzamy popularne miejscówki [PRZEGLĄD] pixabay.com
Niedopieczone mięso albo zbyt twardy kotlet. I w zasadzie to wszystko. Nuda. Tak nie będzie już nigdy więcej! Polecamy Wam sposoby na udane gotowanie na świeżym powietrzu. Sprawdź nasze rady i przepisy na grilla!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto