Jest to zakład przetwórstwa mięsnego, w którym docelowo pracę znajdzie dwieście osób. Jest to już trzecia inwestycja tego włoskiego inwestora w kutnowskiej podstrefie ŁSSE. Wcześniej powstał tu zakład Pini Polonia (zakład uboju i rozbioru trzody chlewnej) oraz Pini Hamburger, specjalizujący się w plastrowaniu i pakowaniu mięsa oraz produkcji białej kiełbasy.
W otwarciu zakładu, obok przedstawicieli firmy, wzięli udział także: minister, Waldemar Pawlak, przedstawiciele władz wojewódzkich, powiatowych, lokalni samorządowcy oraz hodowcy trzody chlewnej. W zakładzie produkowane będzie ponad 400 ton produktów mięsnych dziennie .
Jakie są wczesne objawy boreliozy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?