Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Konkurs w ZSZ nr 2

Tomasz Dębowski
www.troczewski.pl
10 szkół wzięło udział w XI Międzyszkolnym Konkursie z Zakresu Żywienia Człowieka na temat Wartość odżywcza owoców i warzyw i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej, jaki 1 marca odbył się w Zespole Szkół Zawodowych nr 2 w Kutnie.

W części teoretycznej uczniowie mieli do rozwiązania test z zakresu technologii gastronomicznej i podstaw żywienia. Drugi konkurs „Sałatkowe wariacje” polegał na zespołowym przygotowaniu sałatki własnej kompozycji.

Zwycięzcami pierwszego konkursu zostali:
I
miejsce – Łukasz Węgielnik z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Poddębicach
II miejsce – Ewelina Izydorczyk z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Poddębicach
III miejsce – Justyna Malejka z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Łowiczu.

Wyniki konkursu „Sałatkowe wariacje”

I miejsce – reprezentacja Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie,

II miejsce – reprezentacja Centrum Kształcenia Praktycznego w Łęczycy,

III miejsce – reprezentacja Centrum Kształcenia Praktycznego w Piątku

Na uczestników konkursu czekały też dodatkowe atrakcje. Odbyły się warsztaty z zakresu carvingu przygotowane, degustowano przygotowane potrawy. Młodzież zobaczyła także jak się przygotowuje drinki.

W konkursach rywalizowały szkoły z powiatu kutnowskiego, a także z Łowicza i Gostynina.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kutno.naszemiasto.pl Nasze Miasto