W części teoretycznej uczniowie mieli do rozwiązania test z zakresu technologii gastronomicznej i podstaw żywienia. Drugi konkurs „Sałatkowe wariacje” polegał na zespołowym przygotowaniu sałatki własnej kompozycji.
Zwycięzcami pierwszego konkursu zostali:
I
miejsce – Łukasz Węgielnik z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Poddębicach
II miejsce – Ewelina Izydorczyk z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Poddębicach
III miejsce – Justyna Malejka z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Łowiczu.
Wyniki konkursu „Sałatkowe wariacje”
I miejsce – reprezentacja Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 im. dr. A. Troczewskiego w Kutnie,
II miejsce – reprezentacja Centrum Kształcenia Praktycznego w Łęczycy,
III miejsce – reprezentacja Centrum Kształcenia Praktycznego w Piątku
Na uczestników konkursu czekały też dodatkowe atrakcje. Odbyły się warsztaty z zakresu carvingu przygotowane, degustowano przygotowane potrawy. Młodzież zobaczyła także jak się przygotowuje drinki.
W konkursach rywalizowały szkoły z powiatu kutnowskiego, a także z Łowicza i Gostynina.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?