MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Trini odkrywa, czym zajmuje się jej mąż. Teresa odkrywa sekretny romans Cayetany!

Trini odkrywa, czym zajmuje się jej mąż. Teresa odkrywa sekretny romans Cayetany!

Powiat chełmski. Śmiertelny wypadek na DK12

Powiat chełmski. Śmiertelny wypadek na DK12

Polecamy

Motocykl uderzył w skręcającego fiata. Ranny mężczyzna

Motocykl uderzył w skręcającego fiata. Ranny mężczyzna

Wymalowali graffiti na składzie pociągu w Kielcach. Co za to grozi?

Wymalowali graffiti na składzie pociągu w Kielcach. Co za to grozi?

Gest dobrej woli czy wyborcza kiełbasa? Obniżki podatku na razie nie będzie

Gest dobrej woli czy wyborcza kiełbasa? Obniżki podatku na razie nie będzie