Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Tymczasowy areszt dla pięciu podejrzanych z Płaczewa. "Zalali zwłoki betonem"

NOWE
Tymczasowy areszt dla pięciu podejrzanych z Płaczewa. "Zalali zwłoki betonem"

Ważne informacje dla kibiców przed meczem Industria - SC Magdeburg w Hali Legionów

NOWE
Ważne informacje dla kibiców przed meczem Industria - SC Magdeburg w Hali Legionów

Polecamy

Ruszy budowa Domu Dziecka w Sieradzu. Umowa już podpisana ZDJĘCIA

Ruszy budowa Domu Dziecka w Sieradzu. Umowa już podpisana ZDJĘCIA

Kupiłam cukier kokosowy. Dopiero potem dowiedziałam się tego o nim

Kupiłam cukier kokosowy. Dopiero potem dowiedziałam się tego o nim

Co mówi Pikachu w przełożeniu na ludzki język? Fani rozwiązali odwieczną zagadkę

Co mówi Pikachu w przełożeniu na ludzki język? Fani rozwiązali odwieczną zagadkę