Warsztaty kulinarne, których organizatorem było Muzeum Regionalne w Kutnie miały miejsce w Centrum Seniora
przy ul. Wyszyńskiego w Kutnie. Podzieleni na dwie tury seniorzy poznali mistrzowskie przepisy m.in. na zupę tajską, zupę z dyni, gulasz rybny i dwa dania jednogarnkowe.
Tomasz Welter to utytuowany szef kuchni z wieloletnim stażem: m.in. Trener Reprezentacji Polski Kucharzy Wojskowych na Culinary World Cup Luksemburg 2018 oraz zdobywca brązowego medalu na Olimpiadzie Kulinarnej Erfurt 2012. To również Współtwórca Convivium Slow-Food Kujawsko-Pomorskie oraz organizator bankietów w ambasadach Rzeczpospolitej Polskiej w Brukseli oraz w Głównej Kwaterze NATO. Poza tym Welter rekonstruuje dania historyczne, a szkoleniami dla profesjonalistów, amatorów oraz dzieci zajmuję się od 2010 roku.
Kutnowskie Dni Seniora potrwają do 30 września. Szczegółowy harmonogram dostępny na stronie Urzędu Miasta Kutna i ulotkach promocyjnych.

W jakim kierunku powinna się zmieniać UE?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?