MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku...
fot. amenic181

Co powoduje raka żołądka? Tych produktów najlepiej nie jedz na co dzień!

Czerwone mięso

Nasilone zagrożenie rakiem żołądka stwierdzono w przypadku spożywania wszystkich rodzajów mięs, jednak najsilniejsza zależność dotyczyła tego czerwonego, m.in. wieprzowiny i wołowiny (przy największym spożyciu ryzyko zwiększone o 24 proc.), a także przetworów mięsnych (23 proc.) oraz mięsa w sumie (30 proc.). Największe prawdopodobieństwo zachorowania, zwiększone aż o 85 proc., dotyczyło osób spożywających 150 g czerwonego mięsa dziennie.

Zobacz również

Pięcioro poszkodowanych w wypadku w tunelu w Lalikach w ciągu drogi S1. ZDJĘCIA

NOWE
Pięcioro poszkodowanych w wypadku w tunelu w Lalikach w ciągu drogi S1. ZDJĘCIA

XV Aniołowo, festyn na rzecz hospicjum w Chojnicach

XV Aniołowo, festyn na rzecz hospicjum w Chojnicach

Polecamy

Sokół Aleksandrów mistrzem Betcris IVligi! MKP-Boruta Zgierz w klasie okręgowej

Sokół Aleksandrów mistrzem Betcris IVligi! MKP-Boruta Zgierz w klasie okręgowej

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

Do czego masz prawo w szpitalu lub poradni? Poznaj swoje prawa pacjenta

Do czego masz prawo w szpitalu lub poradni? Poznaj swoje prawa pacjenta