5 z 8
Poprzednie
Następne
Co pić, gdy za oknem mróz? Zdrowe i pyszne napoje na zimowe wieczory
NAPAR Z OWOCÓW RÓŻY I ZIÓŁ Na jesienne chłody w sam raz sprawdzą się napary z ziół. Najlepiej postawić na dziką różę, rumianek i mniszek lekarski. Napój z dodatkiem imbiru zadziała jak naturalny antydepresant, pomoże na dreszcze, ból głowy, stan podgorączkowy i katar. Jak go przygotować? Składniki: - 2 szklanki wody - łyżeczka suszu z owoców róży - łyżeczka suszu z mniszka lekarskiego - łyżeczka suszonego rumianku - 1 cm startego korzenia imbiru - 1 łyżka miodu Przygotowanie napoju jest niezwykle proste. Zalewamy wrzątkiem zioła i pozostawiamy na 10 minut do zaparzenia. Po tym czasie odcedzamy napar, dodajemy starty imbir i miód. Et voilà!