Zainteresowani mogą uczestniczyć w Szkole Gotowania, podczas której szefowie kuchni z Indii, Japonii i Syrii przygotowują sushi, masalę i okrę. W czwartek Tapinder Sharma z restauracji Ganesh pokazywał jak przygotować punjabi chole z ciecierzycy i pomidorów, w piątek kucharze Nekko Sushi nauczą tworzenia maki-sushi - rolki philadelphia, a w sobotę Karim Dadoush przyrządzi foul mudammas i okrę z wołowiną.
Street Food Polska Festival w Łodzi [ZDJĘCIA]
Ci, którzy gotować nie lubią, mogą się skusić m.in. na sushi z krewetkami, pierożki tybetańskie czy hummus curry.
Jak czytać kolory szlaków turystycznych?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?